Alapítvány a jogászképzésért

Deák Ferenc Alapítvány a Győri Jogászképzésért

(székhely: 9026 Győr, Áldozat u. 12. Nyt. szám: Pk.A.60.071/2014.)

Az alapítvány elsődleges célja, hogy támogassa a tehetséges és rászoruló hallgatók jogi tanulmányait ösztöndíj program keretében a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán.

Alapítványunkat Dr. Havasi Dezső Úr, a Győr-Moson-Sopron Megyei Ügyvédi Kamara elnöke hozta létre 2014 -ben . Arra törekszünk, hogy az alapítvány mind tevékenységével, mind pedig az általa nyújtott támogatásokkal méltó módon szimbolizálja a jogászi hivatásrendek egységét a Nyugat-dunántúli régióban. Tekintve, hogy a jogászképzés az elmúlt két évtizedben az egész régiót ellátta jogászi utánpótlással, közös érdekünk, hogy a tehetséges, ámde szociálisan rászoruló hallgatók, pusztán anyagi okok miatt ne maradjanak ki a jogászképzésből.

Mindezen célok megvalósítása érdekében alapítványunk ösztöndíjprogram formájában támogatni kívánja azokat a szociálisan rászoruló, tehetséges, döntően elsőéves hallgatókat, akik más forrásból támogatást nem tudnak szerezni. Az ösztöndíjprogram keretében az államilag jelenleg előírt 230.000,- Ft-os féléves tanulmányi költségtérítést az alapítvány részben vagy egészben a támogatott hallgatók részére megfinanszírozza.

Úgy gondoljuk, hogy az alapítvány révén a jogi diplomásokat foglalkoztató igazgatási és gazdasági szervezetek kifejezésre juttathatják a győri jogászképzés melletti elkötelezettségüket és támogatásukat.

A támogatás összegéről az alapítvány az adóalap csökkentésére alkalmas igazolást állít ki. A támogatók nevét mind a Deák Ferenc Állam-és Jogtudományi Kar aulájában létrehozandó támogatói falon emléktáblával, illetve a kari honlapon megjelenítjük, az anonimitásukat megőrizni kívánó támogatók kivételével. Lehetőség van arra, hogy a támogatás során az adományozó megjelölje, hogy mely régióból (megyéből településről) származó hallgatót kíván támogatni, melyet a kuratórium az ösztöndíjról történő döntéskor ajánlásként figyelembe vesz.

Az ösztöndíjak kiosztásakor természetesen a kuratórium megjelöli, hogy mely ösztöndíjat mely támogató biztosította.

E nemes cél érdekében kérjük, anyagi lehetőségéhez mérten támogassa alapítványunkat!

A felajánlásokat az alábbi számlaszámra várjuk:

Deák Ferenc Alapítvány a Győri Jogászképzésért

K&H Bank: 10400511-50526766-52501015

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 
Munkaszüneti nap 2017. október 23.
Elektronikus ZH nap 2017. október 25.
Városi Gyásznap 2017. október 26.
Világpoltika 2017 - Nyugaton a helyzet változatlan 2017. október 26. 17:15 - 18:45