Köszöntő

Tisztelettel köszöntöm Önt a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának honlapján!

 

 

A győri Jogakadémiát, akkori nevén Jogtanodát, Mária Terézia királynő alapította 1769-ben és 1776-ban kezdte meg működését. A Győri Királyi Jogakadémia tanítványa volt Deák Ferenc, a „haza bölcse”, az 1867-es kiegyezést alkotmányosan megalapozó jogász és államférfi, a „nemzet prókátora”. A mintegy két és fél évszázados múltra visszavezethető győri jogi oktatás 1995-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karának kihelyezett Intézeteként, főnixmadárként újraéledt, majd 2002-től Jog- és Gazdaságtudományi Karként, 2007 óta pedig a Széchenyi István Egyetem önálló karaként áll a jogi tanulmányokat folytatni kívánók rendelkezésére.

A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar, a nyugat-magyarországi régió jogi képzési centrumaként, tudatosan törekszik arra, hogy a tömegképzés helyett a minőségi képzést tekintse feladatának, ahol a hallgatók közvetlen, személyes irányítást kaphatnak a tanulmányaikhoz. A Kar oktatói között egyaránt megtalálhatók hazai és nemzetközi tapasztalattal és elismertséggel rendelkező egyetemi tanárok, akadémiai doktorok - sőt egy professzorunk a Magyar Tudományos Akadémia tagja, ketten pedig alkotmánybírók - továbbá tehetséges fiatal oktatók. Ez a záloga annak, hogy a karunkon oktatott valamennyi szakon – a jogász, a nemzetközi igazgatási alapszak, a nemzetközi igazgatási mesterszak és a jogi asszisztens képzés – hallgatóink minőségi oktatásban részesülhetnek és élvezhetik mindazokat az előnyöket, amelyeket a tudásközpontú, szolgáltató Egyetem és a gyorsan fejlődő Győr városa biztosít számukra.

Remélem, hogy honlapunkon - akár látogatóként, akár egyetemünk polgáraként - megtalálja az Önt érdeklő információkat és bízom abban, hogy viszontláthatjuk Önt hallgatóként, vagy a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar által szervezett programok valamelyikén.

Prof. Dr. Lévayné dr. Fazekas Judit
dékán

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 
Munkaszüneti nap 2017. október 23.
Elektronikus ZH nap 2017. október 25.
Városi Gyásznap 2017. október 26.
Világpoltika 2017 - Nyugaton a helyzet változatlan 2017. október 26. 17:15 - 18:45