Megváltozott az állami ösztöndíjas helyek elosztása a jogászképzésben

Mi változott?  Magyarországon minden jogi karon egységesen 80-80 állami ösztöndíjas hely érhető el Az állami ösztöndíjas képzésre való bekerülési ...

Megváltozott az állami ösztöndíjas helyek elosztása a jogászképzésben

„Lawyer for a Day”

Idén hatodik alkalommal is megrendezésre került a „Lawyer for a Day” nevet viselő verseny, a budapesti DLA Piper nemzetközi ügyvédi iroda szervezésében. Az első fordulóra 222 versenyző kvalifikálta magát, míg a második fordulóra 63 részletes riport érkezett, melyből a zsűri a 15 legjobb eredményt produkáló hallgatót választotta ki. Az utolsó forduló a DLA Piper budapesti irodájában került megrendezésre, ahol az egésznapos rendezvény egy rövid megnyitóval és három fős csapatok teljesen véletlenszerű felállításával kezdődött. A verseny egyedisége, hogy a döntőben meg kellett győzni az „ügyfél” egy leendő üzleti partnerét arról, hogy olyan megállapodás szülessen, amely mindkét fél számára előnyös. A verseny nem egy klasszikus felperes-alperes párbajra épült, hanem a képzeletbeli ügyfél részére kellett feltárni a kiszemelt partner által küldött feltételek jogi kockázatait, majd utána az említett partnerrel egyeztetni bizonyos változtatásokról. A megmérettetés során a jogi szempontok mellett gazdasági-üzleti szempontokat is figyelembe kellett venni.

A döntőben hallgatónk, Stipkovits Tamás István nyerte meg a legjobb „Business Advisor”-nak járó díjat, míg csapatban első helyezést ért el csapattársaival, Adler Brigittával (Károli Gáspár Református Egyetem) és Reisz Rékával (Eötvös Loránd Tudományegyetem). A fődíj egy moszkvai hétvége irodalátogatással egybekötve.

Hallgatónk sikeréhez szívből gratulálunk!

További részletek: http://dlapiperkarrier.hu/karrier/legy-az-ugyvedunk-egy-napra-2019-ben-is/

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 
Bejelentkezés a 2019/20-as tanév II. félévére 2020. január 29. 06:00 - 2020. február 8. 23:55
Vizsgaidőszak vége 2020. február 1.
Tantárgyválasztási időszak 2020. február 3. - 2020. február 8.
Beiratkozás a 2019/20-as tanév II. félévére 2020. február 6. - 2020. február 7.
Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny 2020. február 7. - 2020. február 9.