KIVÁLÓSÁGAINK

Az Igazságügyi Minisztérium Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjasok Találkozóján vettek részt az idei évben ösztöndíjat nyert elsőéves joghallgatók.202...

KIVÁLÓSÁGAINK

Az év fiatal jogász tehetsége 2019.

Takó Dalma, Karunk jogász szakos PhD. hallgatója elnyerte a Wolters Kluwer Hungary Kft. díját Az év fiatal jogász tehetsége kategóriában. A hallgatót mentora, Dr. Kecskés Gábor egyetemi docens, a Nemzetközi és Európai Jogi Tanszék oktatója, valamint Karunk tudományos és oktatási dékánhelyettese jelölte a díjra.

A bírálóbizottság szerint Takó Dalma eddigi szakmai életútja, sikeres tudományos szereplései olyan kutatói és oktatói életpályát valószínűsítenek, melyek a jogászképzésben és a nemzetközi jog elméleti és gyakorlati művelésében nyújtanak majd nélkülözhetetlen szakmai, kutatási és didaktikai segítséget.

 

Wolters Kluwer Hungary Kft. immár negyedik alkalommal hirdette meg Jogászdíj elnevezésű országos pályázatát, melynek keretében a pályázók tizenhárom kategóriában nevezhettek. Az év fiatal jogász tehetsége kategóriában pályázni kizárólag egyénileg, jelölés alapján lehetett. A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karról Dr. Kecskés Gábor egyetemi docens két pályakezdő fiatal jogászt jelölt: dr. Szépvölgyi Enikőt, a Jogtörténeti Tanszék PhD. hallgatóját, valamint dr. Takó Dalmát, a Nemzetközi- és Európai Jogi Tanszék PhD. hallgatóját. A pályázók közül a bírálóbizottság három jelöltet választott ki, akik részt vehettek az ünnepélyes díjátadón 2019. november 29-én. Külön öröm, hogy Karunk mindkét pályázója a jelölti listára került, így részt vehetett a díjátadón. A kategória díját végül Takó Dalma nyerte el, jogosultságot szerezve ezzel arra, hogy a díjazás évének megjelölésével korlátlan ideig feltüntesse és használhassa az elnyert címet.

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 
Munkaszüneti nap (nagypéntek) 2020. április 10.