Köszöntő

Tisztelettel köszöntöm Önt a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának honlapján!

 

 

A győri Jogakadémiát, akkori nevén Jogtanodát,  Mária Terézia királynő alapította 1769-ben és 1776-ban kezdte meg működését. A Győri Királyi Jogakadémia tanítványa volt Deák Ferenc, a „haza bölcse”,  az 1867-es  kiegyezést alkotmányosan megalapozó legnagyobb jogász.  A  mintegy két és fél évszázados múltra visszavezethető győri jogi oktatás 1995-ben az Eötvös Lóránd Tudományegyetem  Állam-és Jogtudományi Karának  kihelyezett Intézeteként, főnixmadárként újraéledt, majd 2002-től Jog-és Gazdaságtudományi Karként, 2007 óta pedig a Széchenyi István Egyetem önálló karaként áll a  jogi tanulmányokat folytatni kívánók rendelkezésére.

A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar, a nyugat-magyarországi régió jogi képzési centrumaként, tudatosan törekszik arra, hogy a tömegképzés helyett a minőségi képzést tekintse feladatának, ahol a hallgatók közvetlen, személyes irányítást kaphatnak a tanulmányaikhoz. A Kar oktatói karát a tehetséges fiatal oktatók mellett hazai és nemzetközi tapasztalattal és elismertséggel rendelkező egyetemi tanárok, akadémiai doktorok alkotják. Egy professzorunk a Magyar Tudományos Akadémia tagja, illetőleg több professzorunk volt vagy jelenlegi alkotmánybíró. Ez az egyik záloga annak, hogy a karunkon folyó valamennyi képzésben – a jogász, az igazságügyi igazgatás, a munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatás és a jogi asszisztens – hallgatóink minőségi oktatásban részesülhetnek és élvezhetik mindazokat az előnyöket, amelyeket  a tudásközpontú, szolgáltató Egyetem és  Győr városa biztosít számukra.

Remélem, hogy honlapunkon -  akár látogatóként, akár egyetemünk polgáraként -  megtalálja az Önt érdeklő információkat  és  bízom abban, hogy  viszontláthatjuk Önt graduális vagy  posztgraduális  hallgatóként, illetőleg a Deák Ferenc  Állam-és Jogtudományi Kar által szervezett konferenciákon, rendezvényeken.

Prof. Dr. Lévayné dr. Fazekas Judit
dékán

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Események

Nyári ügyeleti rend 2021. július 29. - 2021. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2021/22-es tanév I. félévére 2021. augusztus 25. 08:00 - 2021. szeptember 4. 23:59
Tantárgyválasztási időszak 2021. augusztus 30. - 2021. szeptember 4.
Szenátusi Ülés 2021. augusztus 30. 14:00 - 16:00