Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar ünnepi tanévnyitója

Húsz éves a jogászképzés Győrben

Az ünnepi alkalomból az igazságügyi miniszter is köszönti a Széchenyi István Egyetem állam- és jogtudományi karának elsőéves hallgatóit a 2015. szeptember 1-i tanévnyitón

A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar ünnepi tanévnyitója

Kezdési időpont: 2015. szeptember 1. 10.00 óra

Helyszín: A Széchenyi István Egyetem hangversenyterme (volt Zsinagóga) 9025 Győr, Kossuth u. 5.

A Mária Terézia által 1776-ban alapított Győri Királyi Akadémia, a későbbi Győri Királyi Jogakadémia 1892-es megszűnése után több mint száz éven át nem tanulhattak a jurátusok kisalföldi megyeszékhelyen. A Széchenyi István Főiskola és ELTE Állam- és Jogtudományi Kara együttműködésében Győrben elindult jogász szakra éppen húsz éve, 1995 szeptemberében iratkozott be az első évfolyam. A város polgárainak és gazdasági szereplőinek összefogása nyomán 2002-ben egyetemi rangot nyert Széchenyi István Egyetem ettől az évtől önállóan, saját neve alatt folytatta kimagasló színvonalú jogászképzését. A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar képzési palettája az évek során folyamatosan bővült, és a hagyományos jogász szak mellett több alapképzéssel és mesterképzéssel, valamint felsőoktatási szakképzési szakkal egészült ki. Így mára a győri jogi kar a régió jogi és igazgatási szakember utánpótlását és továbbképzését biztosító szolgáltató intézménnyé vált.

A modern kori győri jogászképzés húszéves jubileuma alkalmából ünnepi tanévnyitón köszöntik a beiratkozó elsőéves hallgatókat. A tanévet Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem Rektora nyitja meg, a tanévnyitó díszvendégeként ünnepi köszöntőt mond Trócsányi László igazságügyi miniszter, valamint Borkai Zsolt polgármester úr képviseletében Simon Róbert Balázs alpolgármester. Az alapítás éveire ünnepi gondolatokkal emlékezik a jogászképzés megindításában kiemelkedő szerepet játszó Bihari Mihály, a győri kar professor emeritusa, az Alkotmánybíróság korábbi elnöke, valamint Szalay Gyula, a Kar első dékánja. Az elsőéves hallgatókat Lévayné Fazekas Judit, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar dékánja köszönti. Az ünnepségen emlékplakettet vehetnek át a Kar elmúlt húsz évében kiemelkedő szerepet játszó személyek.

A tanévnyitón részt vesznek a térség igazságszolgáltatási és közigazgatási intézményeinek vezetői (így többek között a járásbíróságok, a törvényszékek, és az Ítélőtábla elnöke, a Megyei Főügyész és a Fellebbviteli Főügyész, a megyei Ügyvédi Kamara elnöke, a Megyei Rendőr-főkapitány, Győr és a környező megyék kormánymegbízottai, a városi és a megyei önkormányzat képviselői).

Az ünnepi rendezvénnyel kapcsolatosan bővebb felvilágosítást dr. Karácsony Gergely kari titkárságvezető tud adni a karacsony@sze.hu e-mail címen, illetve a 96/ 613 627 telefonszámon.

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 
Winter Seminar 2017 Protecting Democracy 2017. február 20. - 2017. február 25.
Áramszünet - J épület 2017. február 23. 08:00 - 16:00
Liberalism, Human Rights, Populism 2017. február 23. 11:00 - 12:30
Levelezős konzultációs hétvége 2017. február 24. 08:00 - 2017. február 25. 18:00
HÉHA 2017. február 27. 18:00 - 19:00