Ösztöndíjak, pályázatok a dfk.sze.hu-n

Ujvári János diplomadíj-pályázat

ujdp_plakat_2022_tavasz_web.png

Ujvári János diplomadíj-pályázat

A pályázat célja a szellemitulajdon-védelmi ismeretek növelése az alap- és mesterképzésben részt vevő végzős hallgatók körében. 

Tovább

Baker - The New Lawyer Challenge 2022 verseny

the-new-lawyer-challange.png

Idén is megrendezésre kerül az innovatív jogászi gondolkozás, a kreatív és üzleti szemlélet retorikával való ötvözését, gyakorlati jelleggel megvalósító Baker - The New Lawyer Challenge 2022 verseny, a Baker McKenzie szervezetésében.

Tovább

Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny

Laszlo_Nagy_Private_Law_Moot_plakát_2022 (1)_page-0001.jpg

Szeretsz és tudsz érvelni? – Itt a helyed!
Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny

A Dr. Nagy László Alapítvány (nyilvántartási száma 11.898; „Alapítvány”) hetedik alkalommal hirdeti meg a Dr. Nagy László Magánjogi Érvelési Versenyt („Verseny”) az alábbiak szerint.

A Verseny lehetőséget biztosít joghallgatóknak arra, hogy a jogászi hivatás egyik legnagyobb kihívását jelentő területén, a jól felépített, tiszta, világos, bátor, szellemes - és jogilag is helyes - jogászi érvelésben megmutassák magukat és összemérjék tehetségüket egy szakmailag jól előkészített és lebonyolított, jelentős presztízst biztosító, ámde mégis játékos vetélkedés keretében. A Verseny egyben lehetőséget teremt a 2013-ban fiatalon elhunyt zseniális ügyvéd, dr. Nagy László István emlékének ápolására a jogásztársadalomban.

Tovább

XXIII. Eötvös Konferencia

xxiii-eotvos-konferencia.pngAz Eötvös József Collegium Választmánya 2022. április 22–23-án rendezi meg a XXIII. Eötvös Konferenciát, amely az utóbbi évek során számos alkalommal elnyerte az ELTE  Év Tudományos Rendezvénye díját. A konferenciára a bölcsészet-, társadalom-, gazdálkodás- és természettudományok, illetve az informatika minden területéről várják az előadni kívánó graduális (alap- és mesterképzéses) hallgatókat az ország bármelyik egyeteméről.

Tovább

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Események

Halak Vándorlásának Világnapja 2022. május 20. 14:00 - 16:00
Hungarian Film Club - Pappa pia 2022. május 24. 18:00 - 21:00
Szenátusi Ülés 2022. május 30. 14:00 - 16:00