Híreink

Sikeres hallgatói szereplés

Sikeres hallgatói szereplés a „Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban” című pályázaton. Kiválóan szer...

Sikeres hallgatói szereplés

Igazságügyi Minisztérium- pályázati felhívás magyar fiatalok részére

Igazságügyi Minisztérium- pályázati felhívás magyar fiatalok részére   Az Igazságügyi Minisztérium Varga Judit igazságügy miniszter fővédnökségével ...

Hallgatóink sikeres szereplése a Kozma Sándor Tudományos Pályázaton

    A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának hallgatói kiválóan szerepeltek a legfőbb ügyész által 2021-ben is kiírt Ko...

Magyar Országos Közjegyzői Kamara ösztöndíj

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara által adományozható ösztöndíj jogász szakos, nappali tagozatos hallgatók részére

Benyújtás határideje: 2021. augusztus 31.

 

Tájékoztató a pályázatról: (https://www.mokk.hu/ugyfeleknek/hirek.php?id=30),

Pályázati űrlap (https://mokk.hu/ugyfeleknek/kerelmek.php)

6/2021. (VI. 7.) MOKK szabályzat (https://mokk.hu/ugyfeleknek/szabalyzat-iranym-elnoki-menu.php)

Tovább

Sikeres hallgatói szereplés

Sikeres hallgatói szereplés a „Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban” című pályázaton.

Kiválóan szerepeltek a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói az Országgyűlés elnöke, az igazságügyi miniszter és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője által meghirdetett pályázaton.

Az 55 fős mezőnyben Verebélyi Viktória, harmadéves joghallgató „Szuverenitás és hatáskörök, avagy az alkotmányos identitás egyes kérdései az Európai Unióban” című pályamunkájával harmadik helyezést ért el. Munkáját Dr. Erdős Csaba, az Alkotmányjogi és Politikatudományi Tanszék egyetemi docense segítette konzulensként. Mihály Laura Dominika, negyedéves joghallgató „Az Európai Unió válasza az új globális kihívásokra, avagy a médiamegosztóplatform-szolgáltatások terrorista tartalmaival szembeni fellépés jogi eszköztára” című pályamunkája különdíjban részesült. Témavezetője Dr. Kelemen Roland, a Jogtörténeti Tanszék egyetemi tanársegédje volt.

A díjakat az Országházban rendezett ünnepségen Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter és Felix Bubenheimer, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetőhelyettese adta át.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

201393819_445478286648052_496507826740170226_n.jpg

Tovább

Igazságügyi Minisztérium- pályázati felhívás magyar fiatalok részére

Igazságügyi Minisztérium- pályázati felhívás magyar fiatalok részére

 

Az Igazságügyi Minisztérium Varga Judit igazságügy miniszter fővédnökségével tudományos és szakmai gondolkodást ösztönző pályázatot írt ki két kategóriában 18-35 év közötti magyar fiatalok részére. A pályázati kiírás célja, hogy megismerjék a magyar fiatalok véleményét és észrevételeiket bekapcsolhassák az Európa jövőjéről való közös gondolkodásba. A kiemelkedő dolgozatok szerzői pénzjutalomban részesülnek, valamint lehetőséget kapnak pályamunkáik publikálására, a kutatási eredményeiket, véleményeiket pedig bekapcsolják az EU jövőjéről folytatott szakmai diskurzusba is.

A pályázatok benyújtásának határideje augusztus 30-ig meghosszabbításra került, a részletek az alábbi linken olvashatók:


https://cdn.kormany.hu//uploads/sheets//6/66/662/662e7d064b43b9882d1e1c818ee83

Tovább

Hallgatóink sikeres szereplése a Kozma Sándor Tudományos Pályázaton

 
 
A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának hallgatói kiválóan szerepeltek a legfőbb ügyész által 2021-ben is kiírt Kozma Sándor Tudományos Pályázaton. 
Erős Botond Gábor joghallgató "A tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés végrehajtásának sajátosságai, avagy If várai a 21. században" c. pályamunkájával a joghallgatói tagozat közjogi területén 1. helyezést ért el, míg dr. Szépvölgyi Enikő PhD-hallgató "A fiatalkorúakra vonatkozó büntető igazságszolgáltatás alakulása Magyarországon. A „más elbánás” dualizmuskori kereteic. pályamunkájával az ifjúsági tagozat jubileumi területén dicséretben részesült.
 
Sikerükre nagyon büszkék vagyunk, gratulálunk az eredményes szerepléshez!
Tovább

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Események

Nyári ügyeleti rend 2021. július 29. - 2021. augusztus 20.
Bejelentkezés a 2021/22-es tanév I. félévére 2021. augusztus 25. 08:00 - 2021. szeptember 4. 23:59
Tantárgyválasztási időszak 2021. augusztus 30. - 2021. szeptember 4.
Szenátusi Ülés 2021. augusztus 30. 14:00 - 16:00