Híreink

Kari bogrács a HÖK szervezésében

Kari bogrács a HÖK szervezésében

A DFK és a GI Hallgatói Önkormányzata 2024. április 25-én közösen bográcsot rendezett, virsliparty témában. Az eseményre a résztvevők számára a tematika okán hotdoggal és paprikás krumplival készültek a szervezők, melynek előkészületeit már kora délután megkezdték. A programok között szerepelt jóslás, hajfonás, arcfestés és ideiglenes tetoválás is. Az este folyamán a jó hangulatról a Kollégiumi Stúdió tagjai zenével gondoskodtak. A résztvevők emellett szabadon csocsózhattak és beszélgethettek az elhelyezett sörpadoknál.Összesen több mint 200 hallgató szórakozott együtt a bogrács keretében.

Kónya Máté Kazinczy-emlékérmet nyert

Kónya Máté Kazinczy-emlékérmet nyert

Kónya Máté Kazinczy-emlékérmet szerzett Esztergomban a felsőoktatási intézmények Kazinczy Ferenc Szép Magyar Beszéd versenyének 52. országos döntőjében. 

Kari büntetőjogi perbeszédverseny

Kari büntetőjogi perbeszédverseny

2024. május 6-án került sor a Bűnügyi Tudományok Tanszék szervezésében az idén Pécsett megrendezésre kerülő Országos Büntetőjogi Perbeszédverseny helyi fordulójának lebonyolítására. A verseny eredményeként a Tanszék ügyészi kategóriában Baranyai Dóra Annát, míg védői kategóriában Bokodi Mercédeszt nevezi az országos fordulóra, akik megnyerték a helyi versenyt. Az eredményekhez szívből gratulálunk, az országos döntőben eredményes szereplést kívánunk a hallgatóknak. A helyi forduló zsűrijében Jungi Eszter tanácselnök bíró, címzetes egyetemi docens, Budai Vince kollégiumvezető bíró, valamint Bartkó Róbert habilitált egyetemi docens vett részt. Munkájukért a tanszék köszönetét fejezi ki.

Egyetemi TMDK forduló

Egyetemi TMDK forduló

Kiemelt sikerrel és rendkívül jó hangulatban zajlott az egyetemi TMDK forduló a 2023/24. tanév tavaszi félévében. A konferencia megrendezésére 2024. április 24-én, a Széchenyi István Egyetem központi campusán került sor, Karunk hallgatói négy szekcióban összesen 26 dolgozatot mutattak be. A pályaművek értékelését Karunk oktatói és külsős szakemberek végezték, akik nehéz feladat elé voltak állítva azzal, hogy a színvonalas dolgozatok közül kiválasszák a legjobbakat. A díjazottak számára az oklevelek átadására ünnepélyes eredményhirdetésen került sor, melynek során a Wolters Kluwer Hungary Kft. felajánlásából valamennyi díjazott értékes könyvjutalomban is részesült.

A Széchenyi István Egyetem jogászhallgatóit is várja az ENSZ menekültügyi szervezete

A Széchenyi István Egyetem jogászhallgatóit is várja az ENSZ menekültügyi szervezete

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán tartottak előadást az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) képviselői április 17-én. A hallgatók mélyebb betekintést nyerhettek az ENSZ menekültügyi intézményének tevékenységébe és a budapesti központban elérhető jogi munkalehetőségekbe.

Könyvbemutató a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon

Könyvbemutató a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon

„Libri facultatis iuris prudantiae” címmel rendezett rendhagyó könyvbemutatót a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara. Az eseményen huszonöt olyan, közelmúltban megjelent kötetet ajánlottak az érdeklődők figyelmébe, amelyek a karhoz, annak munkatársaihoz kötődnek.

HALLGATÓINK KIVÁLÓ SZEREPLÉSE UNIÓS JOGI JOGESETMEGOLDÓ VERSENYEN

HALLGATÓINK KIVÁLÓ SZEREPLÉSE UNIÓS JOGI JOGESETMEGOLDÓ VERSENYEN

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Európa Jogi és Nemzetközi Jogi Tanszéke 2024. április 19-én rendezte meg a hazai jogi karok számára meghirdetett „20 éve az Európai Unióban” – Papp Sándor uniós jogi jogesetmegoldó versenyt, amelyen a résztvevőknek fiktív jogesetet kellett megoldaniuk tagállami bíróságként. Az írásbeli és szóbeli fordulóból álló megmérettetésen Karunk csapata kiváló teljesítménnyel második helyezést ért el, tagjai Domján Boglárka, Krebsz Klaudia és Szendi Alina Kinga negyedéves jogász szakos hallgatók voltak, a felkészítő tanár Knapp László, a Nemzetközi és Európai Jogi Tanszék egyetemi docense, oktatási dékánhelyettes volt.

Ganczer Mónika és Takó Dalma „Kiváló TDK Szervezői Díjban” részesült

Ganczer Mónika és Takó Dalma „Kiváló TDK Szervezői Díjban” részesült

Ganczer Mónika egyetemi docens és Takó Dalma egyetemi tanársegéd, az Országos Tudományos Diákköri Tanács Elnökségének döntése alapján, a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Állam- és Jogtudományi Szekciójának eredményes megszervezéséért „Kiváló TDK Szervezői Díjban” részesült.

DFK sportnap

DFK sportnap

A Hallgatói Önkormányzat ebben a félévben is megszervezte a hagyományos DFK Sportnapot 2024. április 8-án, hétfőn. A mozgással teli délután 14.30-kor a Pingpong Bajnoksággal kezdődött, melyben 6 páros mérte össze erejét. A győztes párost dr. Varga Péter rendőrfőkapitány és Kónya Máté hallgató alkották.

Nagy sikerrel zárult a jogtudatosságról szóló középiskolai előadás-sorozatunk

Nagy sikerrel zárult a jogtudatosságról szóló középiskolai előadás-sorozatunk

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara az Út a felsőoktatásba program keretében Jogtudatosan címmel előadás-sorozatot indított középiskolások számára az idei tanévben. Az április 5-én zárult programsorozat a diákok alapvető jogi ismereteinek fejlesztését tűzte ki célul, mindennapi életükben hasznosítható és érdeklődésükre számot tartó témakörökben.

 
Kari siker a nemzetközi világűrjogi perbeszédverseny európai regionális fordulóján

Kari siker a nemzetközi világűrjogi perbeszédverseny európai regionális fordulóján

Bosits Dorina, Horváth Barbara és Maszlov Leon, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar csapataként minden eddiginél eredményesebben szerepelt a Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition elnevezésű nemzetközi világűrjogi perbeszédverseny európai regionális fordulóján. Karunk hallgatói csapatai az elmúlt hat esztendőben megszakítás nélkül és egyre sikeresebben szerepelnek a több mint három évtizedes múltra visszatekintő, rangos nemzetközi megmérettetésen. Idén is a Széchenyi István Egyetem támogatásának köszönhetően nyílt alkalom a részvételre.

Bibó Klub - Április 10.

Bibó Klub - Április 10.

2024. április 10-én (szerdán) 17 órakor kerül sor a Bibó Klub legújabb eseményére. Ez alkalommal Kepes András író lesz a vendégünk, akivel  Bezsenyi Tamás beszélget a szerző "Két macska voltam" című regényéről. 

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Események

Apátúr Sörház főzdelátogatás 2024. május 22. 18:00 - 19:00
Apátúr x Kreinbacher Májusi pezsgőeső 2024. május 31. 18:00 - 19:00
Sieger Italico Terasz Party 2024. június 1. 18:00 - 19:00