Az év fiatal jogász tehetsége 2019.

Takó Dalma, Karunk jogász szakos PhD. hallgatója elnyerte a Wolters Kluwer Hungary Kft. díját Az év fiatal jogász tehetsége kategóriában. A hallgatót mentora, Dr. Kecskés Gábor egyetemi docens, a Nemzetközi és Európai Jogi Tanszék oktatója, valamint Karunk tudományos és oktatási dékánhelyettese jelölte a díjra.

A bírálóbizottság szerint Takó Dalma eddigi szakmai életútja, sikeres tudományos szereplései olyan kutatói és oktatói életpályát valószínűsítenek, melyek a jogászképzésben és a nemzetközi jog elméleti és gyakorlati művelésében nyújtanak majd nélkülözhetetlen szakmai, kutatási és didaktikai segítséget.

 

Wolters Kluwer Hungary Kft. immár negyedik alkalommal hirdette meg Jogászdíj elnevezésű országos pályázatát, melynek keretében a pályázók tizenhárom kategóriában nevezhettek. Az év fiatal jogász tehetsége kategóriában pályázni kizárólag egyénileg, jelölés alapján lehetett. A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karról Dr. Kecskés Gábor egyetemi docens két pályakezdő fiatal jogászt jelölt: dr. Szépvölgyi Enikőt, a Jogtörténeti Tanszék PhD. hallgatóját, valamint dr. Takó Dalmát, a Nemzetközi- és Európai Jogi Tanszék PhD. hallgatóját. A pályázók közül a bírálóbizottság három jelöltet választott ki, akik részt vehettek az ünnepélyes díjátadón 2019. november 29-én. Külön öröm, hogy Karunk mindkét pályázója a jelölti listára került, így részt vehetett a díjátadón. A kategória díját végül Takó Dalma nyerte el, jogosultságot szerezve ezzel arra, hogy a díjazás évének megjelölésével korlátlan ideig feltüntesse és használhassa az elnyert címet.

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Események

Záróvizsga jelentkezési időszak 2021. április 26. 06:00 - 2021. május 10. 00:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. május 7. - 2021. május 8.
Szorgalmi időszak vége 2021. május 8.
Vizsgaidőszak kezdete 2021. május 10.