Elismeréseket adtak át a Széchenyi István Egyetem március 15-i ünnepségén

akadémiainap6.jpg

Méltóságteljes ünnepséggel emlékezett az 1848–49-es forradalomra és szabadságharcra a Széchenyi István Egyetem. A rendezvényen doktorokat avattak, valamint átadták az intézmény rangos elismeréseit azoknak, akik munkájukkal nagymértékben hozzájárultak az intézmény fejlődéséhez.

„A százhetvenhat évvel ezelőtti történelmi jelentőségű, sorsfordító eseményekre emlékezünk, amikor a márciusi ifjak Magyarország önállóságáért, modernizálásáért fogtak össze. Egy dolog azóta sem változott: a talpon maradásért és jövőnkért ma is mindenkinek mindent meg kell tennie a saját területén. A mi feladatunk az, hogy egyetemünk kiválóan teljesítsen, oktatási, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységével elősegítse a régió fejlődését, a gazdaság versenyképességének erősítését. Mi ezzel tudunk hozzájárulni egy erős Magyarországhoz” – fogalmazott ünnepi beszédében prof. dr. Friedler Ferenc, az intézmény rektora, tudományos elnökhelyettese. Kiemelte: az egyetem céljainak eléréséhez nemzetközi színvonalú kutatásokra, élenjáró technológiákat fejlesztő cégekkel való együttműködésekre, korszerű infrastruktúrára, kiváló hallgatókra és munkatársakra van szükség. „Ezeken a területeken az elmúlt időszakban jelentős eredményeket értünk el, amit intézményünk világranglistákon való szereplése is tükröz. Köszönet illeti oktatóinkat, kutatóinkat, kollégáinkat, akik munkájukkal megalapozták sikereinket. Mindannyian tudjuk ugyanakkor, hogy további erőfeszítésekre van szükség, mert a világ legrangosabb egyetemeivel vagyunk versenyben” – mondta.

akadémiainap1.jpg

A Széchenyi István Egyetem vezetése Pro Educatione díjjal ismeri el a hosszú időn át kiváló oktatási tevékenységet nyújtó kollégáit. Karunkról dr. Knapp László oktatási ügyekért felelős dékánhelyettes részesült a kitüntetésben.

akadémiainap2.jpg

Bakonyi István Kiváló oktató díjban hárman részesültek az Egyetemről, köztük dr. Göndör Éva, a Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék egyetemi docense. 

akadémiainap3.jpg

A Hallgatóbarát egyetemért díjat dr. Bartkó Róbert, a Bűnügyi Tudományok Tanszék egyetemi docense, az Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola titkára kapta.

akadémiainap4.jpg

Az ünnepségen doktori címet vehetett át az Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolában fokozatot szerzettek közül dr. Zalahegyi Zoltán és dr. Szabó Péter Zsigmond.

Szöveg: Hancz Gábor

Fotó: Adorján András & MekliZ Fotóstúdió

Forrás: uni.sze.hu 

 

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Események

Football Forum Hungary 2024 2024. április 22. 00:00 - 2024. április 24. 23:00
Török Vacsora Est - Sieger Gasztroélmény 2024. április 26. 18:00 - 22:00
Nordic walking 2024. április 29. 08:00 - 09:00
Nordic walking 2024. május 6. 08:00 - 09:00