IM ösztöndíjak

Az Igazságügyi Minisztérium ösztöndíj programja a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán

Tisztelt Hallgatóink! 

Nagy örömmel tudatjuk Önökkel, hogy a tehetséges joghallgatók számára az idei évtől kezdődően két új ösztöndíj lesz elnyerhető. Az Igazságügyi Minisztérium (IM) 2016-ban a jogászképzés színvonalát emelő, a jogászhallgatók ösztöndíj alapú támogatását célzó programot indít. Ennek keretében két új ösztöndíj kerül meghirdetésre kizárólag a vidéki jogi karok nappali tagozatos joghallgatói, valamint a jogász szak nappali tagozatára felvett I. éves hallgatók számára. 

Az IM ösztöndíjnak két formája lesz elérhető hallgatóink számára a tavaszi félévben: az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíj, valamint az IM Tanulmányi Jogászösztöndíj.

I. Az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíja a nappali tagozatos, államilag finanszírozott és önköltséges jogászhallgatók számára egyaránt meghirdetésre kerül. Az elnyerhető ösztöndíj mértéke: 50.000 Forint / hó.

Az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjat pályázat alapján lehet elnyerni, a pályázókat a Karon rangsoroljuk, az IM által meghatározott kritériumrendszer szerint. A rangsorolásnál a tanulmányi átlagon felül figyelembe vesszük az Egyetemen és az Egyetemen kívül kifejtett szakmai, tudományos és közéleti tevékenységet, TDK munkát, önképzést is. A pályázati adatlap itt érhető el. A pályázatok benyújtásának határideje: 2016. február 16.

II. Az  IM Tanulmányi Jogászösztöndíjában a Kar önköltséges, nappali tagozatos joghallgatók részesülhetnek. Az ösztöndíjat kizárólag tanulmányi átlag alapján lehet elnyerni, a hallgatókat a Neptun rendszer adatai alapján a Karon rangsoroljuk, az ösztöndíjra nem kell külön pályázni. Az ösztöndíjat az elsőéves joghallgatók felvételi pontszámuk alapján rangsorolva nyerhetik el. Az ösztöndíjat nem kaphatja meg az a hallgató, aki egyidejűleg az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjban is részesül. Az elnyerhető ösztöndíj mértéke: 10-30.000 Forint / hó.

Mindkét ösztöndíjjal kapcsolatosan bővebb tájékoztatást és információt Dr. Karácsony Gergelytől lehet kérni e-mailben (karacsony@sze.hu) vagy fogadási időben személyesen.


Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Események

Záróvizsga jelentkezési időszak 2021. november 25. 06:00 - 2021. december 19. 23:55
Elektronikus ZH nap 2021. december 1. 08:00 - 15:00
ÁDVENTI KERESZTÉNY KÖNYVVÁSÁR 2021. december 1. 09:00 - 17:00
Hallgatói klubkoncert 2021. december 1.
ÁDVENTI VÉRADÁS 2021. december 2. 08:00 - 12:00