Jó állam konferencia - ÁROP-1.1.26-2013-2013-0001

2014. március 20-án a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar adott helyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által 2013 őszén elindított a Partnerségi Program keretében megvalósított tanulmányi versenynek és egyetemi konferenciasorozatnak. Az ÁROP-1.1.26-2013-2013-0001 kódjelű „A jó állam koncepció támogatottságának növelése az együttműködés speciális területeinek erősítésével” elnevezésű projekt, célja a Magyary Program, a Jó Állam koncepció és a közigazgatás-fejlesztés eredményeinek megismertetése a projekt célcsoportjaival: a lakossággal, a lakosságon belül kiemelten az egyetemistákkal, valamint a kormánytisztviselőkkel.

A Karon megrendezett konferencia a tíz állomásból álló konferenciasorozat nyitó eseménye volt.

A konferenciát Prof. Dr. Lévayné dr. Fazekas Judit CSc. egyetemi tanár, a Kar dékánja és dr. Bordás Gábor a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási stratégiáért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg, kiemelve a Magyary Program és a fiatal és tehetséges értelmiségiek jelentőségét.

A megnyitó után dr. Bordás Gábor helyettes államtitkár úr, Dr. Hulkó Gábor PhD egyetemi adjunktus és Dr. Váczi Péter PhD egyetemi adjunktus átadta a tanulmányi pályázat helyezettjeinek díjait:

I. helyezett. Pataki Márta Az alsó-szintű építésrendészeti jog változása a Magyary Program keretében című pályamunkája.

II. helyezett. Hegedűs Laura: Társszabályozás a médiaigazgatásban – avagy az ördöggel való lepaktálás című pályamunkája.

III. helyezett. Krizsán János: Francia módra. A területi közigazgatás újjászervezése című pályamunkája.

A konferencia délelőtti részét a helyezettek tudományos igényű előadásaik zárták, amelyen tanúbizonyságot tettek arról, hogy szakmailag kiválóan felkészült fiatal értelmiségieket nevel ki a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar.

A délutáni program egy kerekasztal beszélgetés volt, amelynek témáját a közigazgatási bíráskodás magyarországi reformfolyamatai képezték. A kerekasztal beszélgetést egy videókonferencia nyitotta, amelynek keretében Párizsból jelentkezett be az OECD két szakértője. A kerekasztal beszélgetésen részt vett dr. Szalai Éva címzetes egyetemi docens, Dr. Herédi Erika PhD. egyetemi docens, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztályának főosztályvezetője, Dr. Hulkó Gábor PhD. egyetemi adjunktus és Dr. Váczi Péter PhD. egyetemi adjunktus, a beszélgetés moderátori szerepét pedig Dr. Csörgits Lajos PhD. Győr Megyei Jogú Város aljegyzője töltötte be.

A konferencia és a kerekasztal beszélgetés nagy érdeklődésre tartott számot, több mint száz hallgató vett részt a rendezvényen, amely elsősorban a szakmai fejlődést szolgálta, de híven reprezentálta az is a jövő tényleg Győrben épül és Győr egyúttal a társadalomtudományi képzések (köztük a jogi és igazgatási képzések) – Verebélyi Imre DSc. egyetemi tanár szavaival élve – „kis Oxfordja”.

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Események

Záróvizsga jelentkezési időszak 2021. április 26. 06:00 - 2021. május 10. 00:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. május 7. - 2021. május 8.
Szorgalmi időszak vége 2021. május 8.
Vizsgaidőszak kezdete 2021. május 10.