Kónya Máté Kazinczy-emlékérmet nyert

image_50423297.JPG

Kónya Máté Kazinczy-emlékérmet szerzett Esztergomban a felsőoktatási intézmények Kazinczy Ferenc Szép Magyar Beszéd versenyének 52. országos döntőjében. 

A Vitéz János Tanárképző Központ által megszervezett döntőn közel 50 versenyző szerepelt, akik a korábbi intézményi selejtezőkön továbbjutottak. Az indulóknak egy választható és egy kötelező szöveget kellett felolvasniuk. A szakértő zsűri több szempontot is vizsgált az emlékérmek odaítélésénél: a hangsúlyozást, a nyelvi hibák hiányát, a közönséggel való kapcsolattartást és a mérsékelt, de kifejező gesztikulációt.
 
Karunk versenyzője Kónya Máté, a Jogtörténeti tanszék által lebonyolított áprilisi kari versenyen szerzett első helyét követően jutott az országos versenybe, ahol elnyerhette az anyanyelv ápoló mozgalom egyik legrangosabb kitüntetését, melyet a Kazinczy-díj Alapítványi Bizottság nevében Dr. Bóna Judit adott át.
 
Máté felkészítésében és a kari elődöntő szervezésében Szemánné Deme Andrea tanárnő vett részt. Mindkettőjüknek gratulálunk!
 

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Események