Kerekasztal-beszélgetés

Beszámoló kerekasztal-beszélgetésről

2013. november 12-én megrendezésre került a IV., immáron hagyománnyá vált jogász-szociális munkás kerekasztal beszélgetés, melynek témája - a menekültügy – számos hallgatót vonzott a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának dísztermébe.

Három előadó tisztelt meg minket előadásával és jelenlétével: Dr. Borsa Csaba rendőr alezredes, aki a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályának vezetője; Dr. Váczi Péter, karunk neves oktatója; végül pedig Horváth Glória IV. évfolyamos szociális munka szakos hallgató.

Váczi Péter elsősorban a jogi oldalról közelítette meg a témát és alapvető fogalmakat ismertetett meg a hallgatósággal.

Borsa Csaba előadásának címe „Az illegális migráció határai, valamint a kialakított mélységi ellenőrzési rendszer bemutatása” volt, melynek keretein belül röviden az idegenjogról beszélt, de természetesen előadásának a gerincét a hivatalos számok és a rendőri tapasztalatok adták.

Horváth Glória kifejezetten a személyes tapasztalatairól beszélt, valamint igyekezett minden szóbeszédet tisztázni a menekülttáborral kapcsolatban.

A kerekasztalt végül néhány kérdés zárta. Az érdeklődést és a pozitív visszajelzéseket figyelem bevéve mondhatjuk, hogy a rendezvény  jövőre is megszervezésre kerül, így arra is mindenkit sok szeretettel várunk.

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Események

Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. május 14. - 2021. május 15.
Elektronikus ZH nap 2021. május 14.
Sóti Attila értekezésének védése 2021. május 20. 13:00 - 14:30