Híreink

Sportjogi szaktanácsadó és sport szakjogász képzések indulnak

Online, levelező tanrendű sportjogi szaktanácsadó és sport szakjogász képzések indulnak a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar és a Testnevelési é...

Sportjogi szaktanácsadó és sport szakjogász képzések indulnak

DFK az Educatio kiállításon

2022. január 13-15. között kerül megrendezésre az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. Az ország legnagyobb szakkiállításán a SZE DFK is képv...

DFK az Educatio kiállításon

DFK-s siker a "Mesterséges intelligencia jogi vetületei" pályázaton

A Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILAB) „A mesterséges intelligencia jogi...

DFK-s siker a

HARMADIK DEÁK FERENC ALAPÍTVÁNYI DÍSZVACSORA

jótékonysági_est (83 of 90).jpg

2021. november 26-án, immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Deák Ferenc Alapítvány a Győri Jogászképzésért adománygyűjtő díszvacsorája a Révész Étteremben, az esemény díszvendége Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát volt.

A Deák Ferenc Alapítvány a Győri Jogászképzésért 2014-ben jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának tehetséges és rászoruló hallgatóit, valamint tevékenységével és támogatásaival méltó módon szimbolizálja a jogászi hivatásrendek egységét a régióban.

A vacsorán a jogi kar társadalmi kapcsolataiban rendkívül fontos szerepet játszó hivatásrendek: a bíróságok, ügyészségek, illetve közigazgatási intézmények vezetői, az ügyvédi hivatásrend képviselői, egyetemi vezetők, az alapítvány és a kar vezetői, munkatársai, az alapítvány ösztöndíjas hallgatói és alumni-köre ült asztalhoz.

Napjainkban a személyes részvétellel kifejezett aktív támogatás különösen sokat jelent, amely jelen esetben az alapítványi célok előmozdítása mellett pozitív visszajelzés a magas színvonalú győri jogászképzésre is.

A jó hangulatú este házigazdája Dr. Smuk Péter dékán úr volt, aki köszöntőjében elmondta, hogy reméli, a lassan hagyományossá váló esemény nem csak fundraising, hanem „friendraising” is lesz. Az esemény tehát nem csupán az alapítvány bevételeinek gyarapítását célozza, hanem a régió jogász értelmisége számára találkozási lehetőséget és kellemes kikapcsolódást is kíván biztosítani.

főapát.jpg

Az este díszvendége Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát volt, aki nagyívű köszöntőjében a hagyományos értékek modern korban való érvényesüléséről és azok lényegének megóvásáról szólt. Főapát Úr előadását a bencések jelmondatával zárta útravalóul: „Ora et labora”, „Imádkozzál és dolgozzál”.

Dr. Lévayné Dr. Fazekas Judit tanszékvezető egyetemi tanár, prodékán, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntőjében megköszönte a jelenlévők támogatását és ismertette az alapítvány elmúlt éves tevékenységét. Az alapítvány eredményes működését mutatja, hogy fennállása óta 51 tehetséges hallgatót tudott támogatni, összesen 6 690 000 forint összegben. Elnökasszony külön köszöntötte beszédében a jelen lévő meghívott hallgatókat, akik korábban az alapítvány általi támogatásban részesültek.

Az este fényét tovább emelte Sík Frida színművésznő előadása. A zenés produkció a szeretet jegyében került bemutatásra, mely tökéletesen megalapozta a hangulatot a vacsorához.

Az estély izgalmas tombolasorsolással zárult, mely során különlegesen szép és értékes nyeremények találtak szerencsés nyertesekre.

A vacsorának az alapítvány céljaira fordítható bevétele elérte az 1 245 000 forintot.

jótékonysági_est (79 of 90).jpg

 

(Szöveg: Néher Dóra, Verebélyi Viktória)

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Események

Téli záróvizsga időszak 2022. január 26. - 2022. február 4.
Vizsgaidőszak vége 2022. január 29.
Szenátusi Ülés 2022. január 31. 14:00 - 16:00
Méltányossági vizsgák 2022. február 3. - 2022. február 5.
Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny 2022. február 4. - 2022. február 6.