Híreink

Szakirányú továbbképzések 2024/2025. tanév

Szakirányú továbbképzések 2024/2025. tanév

Jelentkezz győri Jogi Kar szakirányú továbbképzéseire! 
Szakjogász és szakember képzések indulnak szeptembertől!
Akár online is elsajátíthattok egy-egy képzést, rövid, két féléves képzési idő alatt.
Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 31.
vagy Agg-Kovács Anita (kovacs.anita.ilona@ga.sze.hu)
Hubei Tartományi Felsőbb Népbíróság delegációjának látogatása a Széchenyi István Egyetemen

Hubei Tartományi Felsőbb Népbíróság delegációjának látogatása a Széchenyi István Egyetemen

2024. június 26-án a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karára látogatott a Kínai Népköztársaság Hubei Tartományi Felsőbb Népbíróság delegációja, amelynek tagjai között volt Liu Yong, a tartományi székhelyen, Vuhanban működő felsőbíróság egyik senior bírája, valamint a tartomány több alsóbb szintű bíróságának elnökei. A Széchenyi István Egyetemet Smuk Péter, a jogi kar dékánja, Erdős Csaba és Knapp László dékánhelyettesek, Barna Attila, a DFK Továbbképzési Központjának vezetője, Rácz Rita dékáni hivatalvezető, Váczi Péter, az Alkotmányjogi és Politikatudományi Tanszék vezetője, valamint Orosz-Barczi Réka Kína-szakértő és Telek Marcella az Egyetem Nemzetközi Programok és Alumni Központjának munkatársa képviselték.

Dr. Gyurita Erzsébet Rita Magyary-díjban részesült

Dr. Gyurita Erzsébet Rita Magyary-díjban részesült

Június 10-e Magyary Zoltán születésének évfordulója, a közszolgálat napja. A közigazgatásban példaértékűen és magas színvonalon elvégzett munka elismeréseként Magyary Zoltán-díjat, Közigazgatás Szolgálatáért Érdemérmet és Miniszteri Elismerő Oklevelet átadására került sor a Festetics-palotában június 10-én.

Idén Magyary-díjban részesült a közigazgatásban eltöltött több mint két évtizedes kiemelkedő színvonalú szakmai munkája és példaértékű elkötelezettsége, valamint oktatói tevékenysége elismeréseként dr. Gyurita Erzsébet Rita, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója, Karunk Közigazgatási és Pénzügyi Jogi Tanszékének egyetemi adjunktusa. 

Gratulálunk!

Forrás: kisalfold.hu, Navrasics Tibor hivatalos facebook-oldala

Jogtudatosan program - Felhívás a 2024/2025-ös tanévre

Jogtudatosan program - Felhívás a 2024/2025-ös tanévre

A nagy sikerrel zárult első tanév után a 2024/2025. tanévben ismét meghirdetjük a JOGTUDATOSAN felvételi előkészítő programot, melyet a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara (SZE DFK), együttműködésben igazságszolgáltatási és igazgatási intézményekkel, civil és gazdasági szereplőkkel indított el középiskolások számára.

 

Először tartották a Széchenyi István Egyetemen a Parlamentarizmus Napja nemzetközi konferenciát

Először tartották a Széchenyi István Egyetemen a Parlamentarizmus Napja nemzetközi konferenciát

Kétnapos, nemzetközi konferenciát tartottak a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán Parlamentek Európában címmel. A Parlamentarizmus Napja konferenciasorozat keretében megszervezett programon hazai és külföldi jogászok, kutatók és szakértők vettek részt.

Kari eredmény az Országos Büntetőjogi Perbeszédversenyen

Kari eredmény az Országos Büntetőjogi Perbeszédversenyen

Idén a Pécsi Tudományegyetem szervezésében került megrendezésre az Országos Büntetőjogi Perbeszédverseny 2024. május 24-én. A versenyen az ország összes jogi kara képviseltette magát. Karunkat ügyészi kategóriában Baranyai Dóra Anna, míg védői kategóriában Bokodi Mercédesz képviselte. Az erős mezőnyben védői kategóriában Bokodi Mercédesz a második helyezést érte el.
Az eredményhez gratulálunk és a hallgatóknak további tanulmányaihoz sikereket kivanunk!
Kari bogrács a HÖK szervezésében

Kari bogrács a HÖK szervezésében

A DFK és a GI Hallgatói Önkormányzata 2024. április 25-én közösen bográcsot rendezett, virsliparty témában. Az eseményre a résztvevők számára a tematika okán hotdoggal és paprikás krumplival készültek a szervezők, melynek előkészületeit már kora délután megkezdték. A programok között szerepelt jóslás, hajfonás, arcfestés és ideiglenes tetoválás is. Az este folyamán a jó hangulatról a Kollégiumi Stúdió tagjai zenével gondoskodtak. A résztvevők emellett szabadon csocsózhattak és beszélgethettek az elhelyezett sörpadoknál.Összesen több mint 200 hallgató szórakozott együtt a bogrács keretében.

Kónya Máté Kazinczy-emlékérmet nyert

Kónya Máté Kazinczy-emlékérmet nyert

Kónya Máté Kazinczy-emlékérmet szerzett Esztergomban a felsőoktatási intézmények Kazinczy Ferenc Szép Magyar Beszéd versenyének 52. országos döntőjében. 

Kari büntetőjogi perbeszédverseny

Kari büntetőjogi perbeszédverseny

2024. május 6-án került sor a Bűnügyi Tudományok Tanszék szervezésében az idén Pécsett megrendezésre kerülő Országos Büntetőjogi Perbeszédverseny helyi fordulójának lebonyolítására. A verseny eredményeként a Tanszék ügyészi kategóriában Baranyai Dóra Annát, míg védői kategóriában Bokodi Mercédeszt nevezi az országos fordulóra, akik megnyerték a helyi versenyt. Az eredményekhez szívből gratulálunk, az országos döntőben eredményes szereplést kívánunk a hallgatóknak. A helyi forduló zsűrijében Jungi Eszter tanácselnök bíró, címzetes egyetemi docens, Budai Vince kollégiumvezető bíró, valamint Bartkó Róbert habilitált egyetemi docens vett részt. Munkájukért a tanszék köszönetét fejezi ki.

Egyetemi TMDK forduló

Egyetemi TMDK forduló

Kiemelt sikerrel és rendkívül jó hangulatban zajlott az egyetemi TMDK forduló a 2023/24. tanév tavaszi félévében. A konferencia megrendezésére 2024. április 24-én, a Széchenyi István Egyetem központi campusán került sor, Karunk hallgatói négy szekcióban összesen 26 dolgozatot mutattak be. A pályaművek értékelését Karunk oktatói és külsős szakemberek végezték, akik nehéz feladat elé voltak állítva azzal, hogy a színvonalas dolgozatok közül kiválasszák a legjobbakat. A díjazottak számára az oklevelek átadására ünnepélyes eredményhirdetésen került sor, melynek során a Wolters Kluwer Hungary Kft. felajánlásából valamennyi díjazott értékes könyvjutalomban is részesült.

A Széchenyi István Egyetem jogászhallgatóit is várja az ENSZ menekültügyi szervezete

A Széchenyi István Egyetem jogászhallgatóit is várja az ENSZ menekültügyi szervezete

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán tartottak előadást az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) képviselői április 17-én. A hallgatók mélyebb betekintést nyerhettek az ENSZ menekültügyi intézményének tevékenységébe és a budapesti központban elérhető jogi munkalehetőségekbe.

Könyvbemutató a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon

Könyvbemutató a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon

„Libri facultatis iuris prudantiae” címmel rendezett rendhagyó könyvbemutatót a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara. Az eseményen huszonöt olyan, közelmúltban megjelent kötetet ajánlottak az érdeklődők figyelmébe, amelyek a karhoz, annak munkatársaihoz kötődnek.

HALLGATÓINK KIVÁLÓ SZEREPLÉSE UNIÓS JOGI JOGESETMEGOLDÓ VERSENYEN

HALLGATÓINK KIVÁLÓ SZEREPLÉSE UNIÓS JOGI JOGESETMEGOLDÓ VERSENYEN

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Európa Jogi és Nemzetközi Jogi Tanszéke 2024. április 19-én rendezte meg a hazai jogi karok számára meghirdetett „20 éve az Európai Unióban” – Papp Sándor uniós jogi jogesetmegoldó versenyt, amelyen a résztvevőknek fiktív jogesetet kellett megoldaniuk tagállami bíróságként. Az írásbeli és szóbeli fordulóból álló megmérettetésen Karunk csapata kiváló teljesítménnyel második helyezést ért el, tagjai Domján Boglárka, Krebsz Klaudia és Szendi Alina Kinga negyedéves jogász szakos hallgatók voltak, a felkészítő tanár Knapp László, a Nemzetközi és Európai Jogi Tanszék egyetemi docense, oktatási dékánhelyettes volt.

Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék

Tisztelt Látogató!

Ezen a honlapon a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékéről olvashat információkat. Köszönjük megtisztelő érdeklődését.

Dr. Ferencz Jácint PhD
tanszékvezető egyetemi docens

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Események