Középiskolai esszépályázat - eredményhirdetés

Mondd el a véleményed!

A Batthyány Lajos Szakkollégium 2013 őszén esszé-, illetve fotópályázatot hirdetett a középiskolások részére Mondd el a véleményed! címmel. A pályamunkákat 2013. december 31. napjáig adhatták le a hallgatók.

Nagy érdeklődés övezte a pályázatot, hiszen eddig a határidőig 20 esszét, valamint 2 fotó nyújtottak be a pályázók. Érkezett pályázat többek között Győrből, Nyíregyházáról, Zalaegerszegről, valamint Hajdúszoboszlóról. Kiemelést érdemel a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, ahonnan négy pályamunka is érkezett.

A bíráló bizottságnak (dr. Fehér Júlia doktorandusz hallgató; Gömbös Csilla doktorandusz hallgató) nehéz dolga volt, hiszen remek esszék kerültek benyújtásra.

Az esszépályázat végeredménye

I. helyezett Szoták Bálint: Torrentezés vs. szellemi tulajdon védelme: büntetni vagy legalizálni? (Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, Győr)

II. helyezett Németh Dóra: Legális marihuána, vagy abszolút tilalom? (Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola és Szakiskola, Győr)

III. helyezett Ulrich Veronika: Magamért vagy magunkért, avagy a közösségi munka, mint az érettségi előfeltétele (Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, Piliscsaba)

Különdíj Dányi Tímea: Stadion, vagy kórház? (Krúdy Gyula Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Középiskola, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola, Győr)

Különdíj Trenyisán Flóra Réka: A fiatalok jövőképe: itthon maradni vagy elmenni? (Krúdy Gyula Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Középiskola, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola, Győr)

A Mondd el a véleményed! című fotópályázat összevonásra került az esszépályázattal, itt két különdíj kiosztására került sor:

Különdíj Budai Borbála (Ciszterci Szent István Gimnázium, Székesfehérvár)

Különdíj Besze Viktor (Eventus Üzleti, Művészeti Középiskola, Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium, Eger)

Szívből gratulálunk a díjazottaknak és a pályázóknak is remek eredményükért!

Az ünnepélyes díjátadóra 2014. január 31-én (péntek) 13 órakor kerül sor a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar Dísztermében.

Cím: 9026 Győr, Áldozat u. 12.

A beérkezett pályamunkák igazán kimagasló színvonalúak voltak, így díjak kiosztása során nagyon nehéz dolga volt a bírálóknak. Erre figyelemmel úgy döntöttünk, hogy minden pályázó pályamunkáját megjelentetjük egy tanulmánykötetben, amelyet financiális forrásainktól függően – a szerzőkön kívül – eljuttatunk a legfontosabb oktatással foglalkozó állami és civil szervezetekhez is. A kötet várhatóan 2014 februárjában jelenik meg elektronikus formában és 2014 márciusában nyomtatott formában. Ekkor postai úton továbbítjuk a pályázóknak járó tiszteletpéldányokat és emléklapokat!

Az esszépályázatot 2014 őszén ismételten meghirdetjük, reméljük sokatok munkáját ismét olvashatjuk majd!

Üdvözlettel:

                  dr. Fehér Júlia                          Gömbös Csilla                       dr. Kálmán János

                        senior                                      senior                                    igazgató

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Események

Záróvizsga jelentkezési időszak 2021. április 26. 06:00 - 2021. május 10. 00:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. május 7. - 2021. május 8.
Szorgalmi időszak vége 2021. május 8.
Vizsgaidőszak kezdete 2021. május 10.