KOZMA SÁNDOR TUDOMÁNYOS PÁLYÁZAT 2023

KozmaPályázat2023.jpg

Magyarország Ügyészsége minden évben meghirdeti az első királyi főügyész nevét viselő tudományos pályázatot, amelyen az ügyészség tudományos fokozattal rendelkező munkatársai, illetve az ügyészi munka iránt érdeklődő joghallgatók és fiatal jogászok vehetnek részt. A díjakat az Ügyészség Napja alkalmával tartott ünnepségen adta át dr. Polt Péter legfőbb ügyész.

A díjátadásra 2023. június 9-én az Igazságügyi Palota magasföldszinti dísztermében került sor. Dr. Polt Péter köszöntötte a meghívottakat, továbbá dr. Franz Plöchl, osztrák legfőbb ügyész és dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara örökös tiszteletbeli elnöke is beszédet tartott az ünnepségen.

A Kozma Sándor emlékére meghirdetett tudományos pályázaton Bedő Kata pályamunkája dicséretben részesült. A dolgozatot hallgatónk „Téves ítéletek – ítéleti tévedések” címmel nyújtotta be, s a büntetőjogi főkérdésben hibás ítélet témáját, azon belül is az ezt befolyásoló tényezőket, okokat dolgozta fel. A dolgozat perspektívájában annak bemutatása állt, hogy a jelzett problémák, amelyek a büntető igazságszolgáltatás sokrétű tevékenysége folytán bekövetkezhetnek, milyen módon képesek befolyásolni és hatást gyakorolni a bírói ítélethozatalra.

Gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Kozma Pályázat 2023.JPG

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Események