PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP

A Széchenyi István Egyetem 2018. április 27-én rendezte meg a középiskolásoknak szóló TechTogether Junior Győr Pályaorientációs Napot, amelyen a diákoknak lehetőségük nyílt megismerni az egyetem képzési kínálatát. Egyrészt a különböző karok és/vagy szakok standjainál tájékoztatást kaphattak és kérdéseket tehettek fel az egyes képzésekről, felvételi pontszámokról, követelményekről; másrészt egy többfordulós kvíz versenyen és vetélkedőn vehettek részt és mérhették össze egymással tudásukat a középiskolák csapatai.

A versenyszámok rendkívül sokfélék voltak: a csapatoknak egy rövid prezentációt kellett tartaniuk a színpadon, emellett az egyes karok versenyállomásainál az adott szakmával kapcsolatos feladatokat kellett minél ügyesebben megoldaniuk. Például az egészségügyisek standjánál stabil oldalfekvést kellett végrehajtani, a járműmérnököknél egy Audi motort kellett megszerelni, a turizmus-vendéglátás szakosoknál pedig egy hotelszobát kellett berendezniük. Feladat volt még továbbá egy szabadulószobából való minél gyorsabb kijutás is.

A jogi kar állomásán egy rövid kvízkérdéssort kaptak a középiskolások. Rendkívül változatos, jogi relevanciával rendelkező - de alapvetően a középiskolás tananyagra támaszkodó - kérdéseket kellett megoldaniuk a standunkhoz érkező hallgatóknak. Így többek közt szó volt az Európai Unióról és intézményeiről, a nemzeti ünnepeinkről, a házasságról, a választásokról, az önkényuralmi jelképek használatáról, de még a bírák, ügyészek és ügyvédek talárjának színéről is. A standoknál segítő hallgatóink – ahogy az a képeken is látható – mind talárban voltak, ami rögtön felkeltette az odaérkező diákok érdeklődését.

A versenyző csapatok mind nagyon ügyesen vették a kvízkérdéssor jelentette akadályt, remélhetőleg az érettségit is hasonlóan remekül tudják majd teljesíteni, hogy aztán magas pontszámokat elérve felvegyék őket az általuk választott egyetemre és szakra. Bízunk benne, hogy ez a szak minél többük számára a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának képzései közül kerül majd ki.

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 
Nyugdíjas Egyetem 6. előadás - diplomaátadó 2019. június 17. 10:00 - 11:00
Nyári záróvizsga időszak 2019. június 19. 00:00 - 2019. június 28. 19:00
Diplomaátadó ünnepély - MUK 2019. június 22. 14:00 - 15:00
Szenátusi Ülés 2019. június 24. 14:00 - 15:00
IX. Nemzetközi Mikroalga Szimpózium 2019. június 25. 00:00 - 2019. június 26. 01:00