Rólunk mondták

"A győri jogi kar nagy lehetőség az Észak-Dunántúlon a jogászi hivatást választóknak, akik lakhelyükhöz közel folytathatják képzésüket, megtartva kötődésüket ezen országrészhez. Egyúttal a régiós jogászképzés letéteményese, és a jogászi hivatás helyi utánpótlásának és tehetséggondozásának helye. A kar több irányú képzése nem csak a bírói hivatást választó jogászok, de a bírósági ügyintézői munkát végzők tekintetében is elsődleges utánpótlás bázist jelent a bíróságok számára. Az idei évben elindított közös mentori programunk keretében az ítélőtáblán gyakorlaton részt vett hallgató szorgalmára, munkához való hozzá állására és tudására méltán lehetnek büszkék az egyetem oktatói. Ahogy az ítélőtábla az eseti döntések, úgy a jogi kar a jogtudomány művelése útján járul hozzá a régió jogi fejlődéséhez."

Dr. Széplaki László

Győri Ítélőtábla, elnök

 

"A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, és Széchenyi István Egyetem között régóta fennálló, jól működő, hatékony, gyakorlatias együttműködés zajlik. Több a Karon végzett diákot is a munkatársaink között tudhatunk. A magas szintű elméleti, multidiszciplináris és gyakorlati oktatásnak köszönhetően – melyben a Főkapitányságunk is aktívan vesz rész (szakmai gyakorlatok szervezése, elméleti előadások megtartása, vizsgáztatás) - az innen kikerülők kiválóan megállják a helyüket a rendőrség különféle szervezeti egységeiben is."

Kovács Sándor r. alezredes

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály, osztályvezető

 

"Úgy gondolom, szimbolikus jelentéssel bír, hogy Deák Ferenc Győrben végezte jogi tanulmányait. A „haza bölcseként” emlegetett államférfi szelleme kötelez minket, és a győri jogtudományi kar jól láthatóan méltó ehhez a küldetéshez. Egy felsőoktatási intézmény rangját az onnan kikerülő kiművelt emberfők mutatják, e tekintetben is méltán lehetünk büszkék a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karára."

Dr. Lipovits Szilárd

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, jegyző

 

"A Zala Megyei Főügyészség személyi állományából egy fő végezte jogi tanulmányait a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán, további egy kollégánk jelenleg ott tanul, mindemellett az elmúlt években több joghallgató, illetve jogi asszisztens képzésen tanuló hallgató töltött több hetes szakmai gyakorlatot a főügyészség területi szerveinél. A rajtuk keresztül szerzett benyomásaim szerint a karon magas színvonalú jogászképzés folyik, a hallgatók és végzett diákok jól felkészültek, a szakma iránt nyitottak."

dr. Kondákor Ferenc

Zala Megyei Főügyészség, főügyész

 

„Számomra a győri jogi kar azt jelenti, hogy egy olyan közösség tagja lehetek, amely igazán befogadó és segítőkész, valamint a tanulás mellett mindig van ideje szórakozni.”

Zsófia, igazságügyi igazgatási szakos hallgató


„Számomra versenyképes tudást, barátokat, szórakozást jelent.”

Márk, jogi asszisztens szakos hallgató

 

„A kar nekem egy lehetőség a későbbi elhelyezkedésre.”

Petra, jogi asszisztens szakos hallgató

 

„Van jövőm. Egy olyan közeg tagja lehetek, amelyben minden lehetőség adott a fejlődésre, sikerre, kibontakozásra, illetve olyan emberek tanítanak akikre emberként, szakemberként és tanárként is felnézek. A szaktársak összetartanak és segítik egymást mindenben. A jogi karon tényleg szuper egyetemistának lenni!”

Kata, Munkaügyi és Társadalombiztosítási igazgatási szakos hallgató

 

„Győrött megtalálod önmagad.”

Klára, jogász szakos hallgató

 

„A téli napokon a forró menzás tea összehozza az embereket.”

Balázs, jogász szakos hallgató

 

„Szakmailag profi, lelkes tanárok, akik a jogász szakma szeretetét is belénk táplálták, mindezt emberséggel, empátiával.”

Judit, jogász szakos hallgató

 

„Családias a légkör.”

Ramón, jogász szakos hallgató


„Azért szeretek a győri jogi karra járni, mert itt nem csak egy „neptun kód” vagyok a sok közül, oktatóink név szerint ismernek, segítenek, bármilyen szakmai kérdésről legyen is szó, bármikor fordulhatunk hozzájuk, akár az előadásokon kívül is. A szakon a hallgatótársaimmal egy igazán összetartó közösséggé kovácsolódtunk. Büszke vagyok, hogy ide járhatok.”

Annamária, igazságügyi igazgatási szakos hallgató

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Események

Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. május 14. - 2021. május 15.
Elektronikus ZH nap 2021. május 14.
Sóti Attila értekezésének védése 2021. május 20. 13:00 - 14:30