V4-EK ÉS START-UPOK - ELSŐ HELYEZÉS A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM PÁLYÁZATÁN

stipkovitstamas.jpg

Egyetemünk Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának PhD hallgatója, dr. Stipkovits Tamás István első helyezést ért el a Külügyminisztérium V4-ekkel kapcsolatos tudományos pályázatán a „V4-ek és a gazdasági versenyképesség kihívásai” címet viselő kategóriában.

Tamás a nyertes pályaművében egy közös V4 innovációs ökoszisztéma felállításának a szükségszerűségét mérlegelte, ami egyrészt illeszkedik kutatási területébe, a start-up vállalkozások jogi megítélésének vizsgálatába, hiszen ezen újszerű, atipikus vállalkozási formák az innováció egyik legfontosabb letéteményesei napjainkban. Másrészt viszont önálló jogi kategória híján komfortzónájából kimozdulva jogi helyett gazdasági szempontú megközelítést kellett alkalmaznia.

Erre való tekintettel a győztes pályamű szerzője köszönetet mond, a Jogi Kar részéről külön Dr. Vermes Attilának, Dr. Glavanits Juditnak, a néhai Dr. Szalay Gyulának és Dr. Hulkó Gábornak. Illetve az Egyetem más területein dolgozó munkatársaknak is: Dr. Dőry Tibornak, Dr. Rámháp Szabolcsnak, Dósa Gábornak, Dr. Berta Miklósnak, Dr. Tóth Árpádnak és Dr. Hajdu-Smahó Melindának. Valamint az SDR Technologies tagjainak: Suta Alexnak, Krecht Rudolfnak és Makó Norbertnek és a Start-IT Up Győr csapatának.

Gratulálunk Tamásnak és további sok sikert kívánunk!

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Események

Kurzuskiírási időszak 2022. október 3. - 2022. október 21.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2022. október 7. - 2022. október 8.
Hallgatói klubkoncert 2022. október 12.