Híreink

Kari bogrács a HÖK szervezésében

Bogrács2.jpg

A DFK és a GI Hallgatói Önkormányzata 2024. április 25-én közösen bográcsot rendezett, virsliparty témában. Az eseményre a résztvevők számára a tematika okán hotdoggal és paprikás krumplival készültek a szervezők, melynek előkészületeit már kora délután megkezdték. A programok között szerepelt jóslás, hajfonás, arcfestés és ideiglenes tetoválás is. Az este folyamán a jó hangulatról a Kollégiumi Stúdió tagjai zenével gondoskodtak. A résztvevők emellett szabadon csocsózhattak és beszélgethettek az elhelyezett sörpadoknál.Összesen több mint 200 hallgató szórakozott együtt a bogrács keretében.

Tovább

Kónya Máté Kazinczy-emlékérmet nyert

image_50423297.JPG

Kónya Máté Kazinczy-emlékérmet szerzett Esztergomban a felsőoktatási intézmények Kazinczy Ferenc Szép Magyar Beszéd versenyének 52. országos döntőjében. 

Tovább

Kari büntetőjogi perbeszédverseny

image_50435329.JPG

2024. május 6-án került sor a Bűnügyi Tudományok Tanszék szervezésében az idén Pécsett megrendezésre kerülő Országos Büntetőjogi Perbeszédverseny helyi fordulójának lebonyolítására. A verseny eredményeként a Tanszék ügyészi kategóriában Baranyai Dóra Annát, míg védői kategóriában Bokodi Mercédeszt nevezi az országos fordulóra, akik megnyerték a helyi versenyt. Az eredményekhez szívből gratulálunk, az országos döntőben eredményes szereplést kívánunk a hallgatóknak. A helyi forduló zsűrijében Jungi Eszter tanácselnök bíró, címzetes egyetemi docens, Budai Vince kollégiumvezető bíró, valamint Bartkó Róbert habilitált egyetemi docens vett részt. Munkájukért a tanszék köszönetét fejezi ki.

Tovább

Egyetemi TMDK forduló

141.jpg

Kiemelt sikerrel és rendkívül jó hangulatban zajlott az egyetemi TMDK forduló a 2023/24. tanév tavaszi félévében. A konferencia megrendezésére 2024. április 24-én, a Széchenyi István Egyetem központi campusán került sor, Karunk hallgatói négy szekcióban összesen 26 dolgozatot mutattak be. A pályaművek értékelését Karunk oktatói és külsős szakemberek végezték, akik nehéz feladat elé voltak állítva azzal, hogy a színvonalas dolgozatok közül kiválasszák a legjobbakat. A díjazottak számára az oklevelek átadására ünnepélyes eredményhirdetésen került sor, melynek során a Wolters Kluwer Hungary Kft. felajánlásából valamennyi díjazott értékes könyvjutalomban is részesült.

Tovább

A Széchenyi István Egyetem jogászhallgatóit is várja az ENSZ menekültügyi szervezete

ensz1.jpg

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán tartottak előadást az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) képviselői április 17-én. A hallgatók mélyebb betekintést nyerhettek az ENSZ menekültügyi intézményének tevékenységébe és a budapesti központban elérhető jogi munkalehetőségekbe.

Tovább

Könyvbemutató a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon

konyvbemutato1.jpg

„Libri facultatis iuris prudantiae” címmel rendezett rendhagyó könyvbemutatót a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara. Az eseményen huszonöt olyan, közelmúltban megjelent kötetet ajánlottak az érdeklődők figyelmébe, amelyek a karhoz, annak munkatársaihoz kötődnek.

Tovább

HALLGATÓINK KIVÁLÓ SZEREPLÉSE UNIÓS JOGI JOGESETMEGOLDÓ VERSENYEN

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Európa Jogi és Nemzetközi Jogi Tanszéke 2024. április 19-én rendezte meg a hazai jogi karok számára meghirdetett „20 éve az Európai Unióban” – Papp Sándor uniós jogi jogesetmegoldó versenyt, amelyen a résztvevőknek fiktív jogesetet kellett megoldaniuk tagállami bíróságként. Az írásbeli és szóbeli fordulóból álló megmérettetésen Karunk csapata kiváló teljesítménnyel második helyezést ért el, tagjai Domján Boglárka, Krebsz Klaudia és Szendi Alina Kinga negyedéves jogász szakos hallgatók voltak, a felkészítő tanár Knapp László, a Nemzetközi és Európai Jogi Tanszék egyetemi docense, oktatási dékánhelyettes volt.

Tovább

Ganczer Mónika és Takó Dalma „Kiváló TDK Szervezői Díjban” részesült

Kiváló TDK Szervezői Díj.jpg

Ganczer Mónika egyetemi docens és Takó Dalma egyetemi tanársegéd, az Országos Tudományos Diákköri Tanács Elnökségének döntése alapján, a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Állam- és Jogtudományi Szekciójának eredményes megszervezéséért „Kiváló TDK Szervezői Díjban” részesült.

Tovább

DFK sportnap

417399531_962606362535473_7838172383890067420_n.jpg

A Hallgatói Önkormányzat ebben a félévben is megszervezte a hagyományos DFK Sportnapot 2024. április 8-án, hétfőn. A mozgással teli délután 14.30-kor a Pingpong Bajnoksággal kezdődött, melyben 6 páros mérte össze erejét. A győztes párost dr. Varga Péter rendőrfőkapitány és Kónya Máté hallgató alkották.

Tovább

Nagy sikerrel zárult a jogtudatosságról szóló középiskolai előadás-sorozatunk

jogtud1.jpg

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara az Út a felsőoktatásba program keretében Jogtudatosan címmel előadás-sorozatot indított középiskolások számára az idei tanévben. Az április 5-én zárult programsorozat a diákok alapvető jogi ismereteinek fejlesztését tűzte ki célul, mindennapi életükben hasznosítható és érdeklődésükre számot tartó témakörökben.

 
Tovább

Kari siker a nemzetközi világűrjogi perbeszédverseny európai regionális fordulóján

Nemzetközi perbeszédverseny fénykép 2024.jpeg

Bosits Dorina, Horváth Barbara és Maszlov Leon, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar csapataként minden eddiginél eredményesebben szerepelt a Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition elnevezésű nemzetközi világűrjogi perbeszédverseny európai regionális fordulóján. Karunk hallgatói csapatai az elmúlt hat esztendőben megszakítás nélkül és egyre sikeresebben szerepelnek a több mint három évtizedes múltra visszatekintő, rangos nemzetközi megmérettetésen. Idén is a Széchenyi István Egyetem támogatásának köszönhetően nyílt alkalom a részvételre.

Tovább

Bibó Klub - Április 10.

Bibó-Kepes András (1).png

2024. április 10-én (szerdán) 17 órakor kerül sor a Bibó Klub legújabb eseményére. Ez alkalommal Kepes András író lesz a vendégünk, akivel  Bezsenyi Tamás beszélget a szerző "Két macska voltam" című regényéről. 

Tovább

Jogtudatosan záróesemény - Április 5.

375759556_715256580635833_6312134137699981532_n73.jpg

Április 5-én, pénteken kerül sor a Jogtudatosan rendezvénysorozatunk utolsó eseményére, a nagy teszt megírására.

 

Tovább

Konferencia - "Financial Sustainability of Local Governments "

20240318_120256.jpg

A Közigazgatási és Pénzügyi Jogi Tanszék szervezésében 2024. március 18. és 19. napján Karunk adott otthont a Financial Sustainability of Local Governments című nemzetközi konferenciának. A konferencia célja a különböző országokból érkező előadóink a helyi önkormányzatok pénzügyei szervezésének, alakításának fenntarthatósági szempontú legjobb gyakorlatait egymással és a jelenlévő közönséggel megosszák. A konferenciát Smuk Péter dékán úr nyitotta meg, megköszönve a vendégeink részvételét a konferencián, egyúttal köszöntve őket egyetemünkön.

Tovább

Offline nap a DFK-n

DSCF3478_240320_dfkofflinenap_bandi.jpg

2024. március 20-án a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar, illetve a Hallgatói Önkormányzat közös szervezésben Offline Napot tartott. A szerdai nap folyamán a tanítás mellett a hallgatóknak lehetőségük nyílt kikapcsolódást nyújtó tevékenységekkel foglalkozni a tanórák között.

Tovább

Bihari Mihály professzor Széchenyi-díjat kapott

432302467_7445204918869744_7109242437988830041_n.jpg

Nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából Széchenyi-díjat kapott prof. dr. Bihari Mihály jogász, a politikatudomány doktora, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar professor emeritusa, az Alkotmánybíróság volt elnöke a magyar politológiaoktatás megalapozásában vállalt kiemelkedő szerepe, jelentős tudományos, oktatói és oktatásszervezői, valamint a győri egyetemi szintű jogászképzés megszervezésében alapító atyaként végzett tevékenysége elismeréseként. A kari közösség szívből gratulál professzor úrnak a kitüntetéshez!

Tovább

Elismeréseket adtak át a Széchenyi István Egyetem március 15-i ünnepségén

akadémiainap6.jpg

Méltóságteljes ünnepséggel emlékezett az 1848–49-es forradalomra és szabadságharcra a Széchenyi István Egyetem. A rendezvényen doktorokat avattak, valamint átadták az intézmény rangos elismeréseit azoknak, akik munkájukkal nagymértékben hozzájárultak az intézmény fejlődéséhez.

Tovább

Beszámoló a Jogász Felezőbálról

felezőbál16.jpg

2024. március 6-án a Kristály Étteremben megrendezésre került a Jogász Felezőbál a harmadéves jogász szakos hallgatók számára, akik tanulmányaik felénél járnak. A bálon 129 vendég ünnepelte a hallgatók előrehaladásának mérföldkövét.

Tovább

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Események

Apátúr Sörház főzdelátogatás 2024. május 22. 18:00 - 19:00
Apátúr x Kreinbacher Májusi pezsgőeső 2024. május 31. 18:00 - 19:00
Sieger Italico Terasz Party 2024. június 1. 18:00 - 19:00