Dr. Ganczer Mónika Herczegh Géza Nemzetközi Jogi Emlékérmet kapott

Ganczer Mónika, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának oktatója és a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kut...

Dr. Ganczer Mónika Herczegh Géza Nemzetközi Jogi Emlékérmet kapott

Jogász tiszteletbeli doktori címet kapott Frank Orton nyugalmazott ombudsman

A Széchenyi István Egyetem XXI. Akadémiai Napja keretében, 2014. szeptember 18-án az első jogász tiszteletbeli doktori címet adományozta egyetemünk Fr...

Jogász tiszteletbeli doktori címet kapott Frank Orton nyugalmazott ombudsman

Együttműködési Megállapodás a SAPIENTIA Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel

Az Akadémiai Nap során a Deák Ferenc Állam-, és Jogtudományi Kar elsődleges kezdeményezése nyomán intézményi szinten előkészített formában került sor ...

Együttműködési Megállapodás a SAPIENTIA Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel

"Tudás Háza" sikerek

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának csapata II. helyezést ért el az Országgyűlési Könyvtár kvízversenyén. Az Ország...

Hírek

„FENNTARTHATÓ ÖNKORMÁNYZAT” E-TANANYAGOKAT BEMUTATÓ KONFERENCIASOROZAT

„FENNTARTHATÓ ÖNKORMÁNYZAT” E-TANANYAGOKAT BEMUTATÓ KONFERENCIASOROZAT /GYŐR/
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem az ÁROP 2.2.22-2013-2013-0001 kódszámú, „Képzés a konvergencia régiókban lévő önkormányzatoknak” c. projekt keretében kifejlesztett „Fenntartható önkormányzat” e-tananyagok egyedülálló tutorálási lehetőségeként az Ön régiójában is megrendezi a tananyagokat bemutató konferenciát. Mivel egyéni tervében szerepel a „Fenntartható önkormányzat” e-tananyaga, ezért lehetőséget biztosítunk a konferencián történő részvételre.
A résztvevők a régiójuk helyi gyakorlatát megismerve találkozhatnak a modulok tananyagának gyakorlati értékével. Ezt biztosítja a tananyag szerzőinek előadását követően a helyi oktatók és szakértők előadása, amely a modul témáját az adott régióban fellelhető konkrét példákon, best practice-eken át értelmezi, és mutatja be.
A konferencia társrendezője a Széchenyi István Egyetem.
A konferencia időpontja: 2014. november 14. 9:00 – 15:00 óra
A konferencia helyszíne: Győri Nemzetközi Kereskedelmi Központ, Szent István u.10/a.
A konferenciára az Nyugat-dunántúli Régió köztisztviselőit várjuk, akik a „Fenntartható önkormányzat” e-learning hat e-tananyagának valamelyiket teljesítették, illetve felvették és a jövőben abszolválni kívánják.
A konferencián történő részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket – a konferenciahelyszín befogadóképessége miatt – a regisztrációk sorrendjében tudjuk fogadni. A 150 fő feletti jelentkezők várólistára kerülnek, a meghatározott létszám felett a űrlapon már nem lesz lehetőség regisztrálni!

Tovább

Nyílt Napok a Jogi Karon

Kedves Középiskolás Barátunk!


Ha kíváncsi vagy rá, hogy milyen lehet egyetemistának lenni, most néhány napig
lehetőséged van kipróbálni ezt az életet!
A Széchenyi István Egyetem Állam‐ és Jogtudományi Kara szeretettel hív Téged rendhagyó
nyílt napjaira 2014. november 12‐13. között. A nyílt napok során szabadon látogathatóak a
Kar előadásai. A Kar aulájában tájékoztató pontot találsz, ahol megismerkedhetsz
képzéseinkkel – köztük az új szakjainkkal: a Közigazgatás‐szervező, a Munkaügyi és
társadalombiztosítási igazgatási, valamint az Igazságügyi igazgatási szakkal – felteheted a
kérdéseidet a jogi kar oktatóinak és hallgatóinak.

Tovább

Dr. Ganczer Mónika Herczegh Géza Nemzetközi Jogi Emlékérmet kapott

Ganczer Mónika, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának oktatója és a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézetének kutatója Állampolgárság és államutódlás című könyve elismeréséül vehette át Herczegh Géza özvegyétől a Herczegh Géza Nemzetközi Jogi Emlékérmet és Ösztöndíjat 2014. október 16-án. 

Tovább

Jogász tiszteletbeli doktori címet kapott Frank Orton nyugalmazott ombudsman

A Széchenyi István Egyetem XXI. Akadémiai Napja keretében, 2014. szeptember 18-án az első jogász tiszteletbeli doktori címet adományozta egyetemünk Frank Orton nyugalmazott ombudsman úrnak, az Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola oktatójának. 

Tovább

Együttműködési Megállapodás a SAPIENTIA Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel

Az Akadémiai Nap során a Deák Ferenc Állam-, és Jogtudományi Kar elsődleges kezdeményezése nyomán intézményi szinten előkészített formában került sor a SAPIENTIA Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Széchenyi István Egyetem között nemzetközi együttműködési megállapodás aláírására.

Tovább

Beszámoló a kari sportnapról

A DFK Áldozat utcai épülete két sportágnak és sporteseménynek is otthont adott az akadémiai napon. Az udvarban található futball-pályán a Kar oktatói mérték össze erejüket a hallgatók két focicsapatával, és tisztesen helytálltak: egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a jó iramú mérkőzéseket. Külön köszönjük a Hallgatói Önkormányzat közreműködését a nézőtér jó hangulatának étellel-itallal való biztosításában.
A Kar aulájában ping-pong versenyt rendeztünk, amelyen a Győri Ítélőtábla dr. Havasiné dr. Orbán Mária elnök asszony vezette bírói csapata vendégeskedett. Az Ítélőtábla nagyszerű felkészültségét bizonyította, hogy a Kar versenyzőinek csak néhány győzelmet engedtek, összeségében nagy arányú fölénnyel uralták az asztalokat. Karunk hálásan köszöni látogatásukat, s egyben ígéretet tettünk, hogy - alapos felkészülési programot követően - vállaljuk a visszavágót az Ítélőtáblán.
Tovább

"Tudás Háza" sikerek

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának csapata II. helyezést ért el az Országgyűlési Könyvtár kvízversenyén.

Tovább

Sikeres felvételi időszakot zárt az egyetem

Sikeres felvételi időszakot zárt a Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara

A felvételi eredmények ismeretében egyértelműen megállapítható, hogy növekszik az érdeklődés a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar képzései iránt. A tradicionálisnak számító jogász szak és az európai országokban is jól hasznosítható ismereteket kínáló nemzetközi igazgatási szak mellett idén a Kar két új alapképzéssel bővítette kínálatát: megjelent a Munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási szak és az Igazságügyi igazgatási szak. Mindkét új képzést a piaci szereplők és a szakma igénye hívta életre, a jó karrierlehetőséget a felvettek száma is visszaigazolja: közel 90 hallgató lép első évfolyamba ezeken a szakokon. Továbbra is nagy sikerű a jogi asszisztens felsőoktatási szakképzés, amelynek nappali és levelező tagozatára 34 hallgató jutott be.

Örömteli hír, hogy az elmúlt évek bizonytalan időszakát követően a Kar valamennyi szakján köszönthetünk állami ösztöndíjas hallgatókat mind nappali, mind levelező tagozaton.

A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar a tavalyi felvételi eredményéhez képest eddig mintegy száz fős növekedést könyvelhet el, ezáltal 64%-kal emelkedett a felvettek száma.

Tovább

Pótfelvételt hirdet a Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi kara

A győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara

pótfelvételt

hirdet az alábbi szakokon nappali és levelező tagozaton:

  • jogász
  • nemzetközi igazgatási BA
  • európai és nemzetközi igazgatás MA
  • munkaügyi és TB igazgatási BA
  • igazságügyi igazgatási BA
  • jogi asszisztens felsőoktatási szakképzés
Tovább